Vanløse Floorballs historieHer kan du læse om klubbens 20-årige historie.

 
    
1995-1996 - DEN SPÆDE OPSTART

I efteråret 1995 fik nogle FDF ére den ide, at de ville starte en floorballklub, efter at de i et stykke tid havde spillet i en gymnastiksal på pædagogseminariet i Vanløse. Klubbens navn blev Vanløse Floorball, og efter tilmelding i Dansk Floorball Union, var holdet, bestående af 10-12 spillere, klar til at spille grand prix stævner, som er kvalifikation til 2. division
. Klubben nåede kun at være med i 2 af de 5 stævner i den sæson, men de vil til gengæld stå printet ind i alle de involverede spilleres bevidsthed i meget lang tid. Begge stævner resulterede i 2 sidstepladser, efter nogle gevaldige nederlag i samtlige kampe. Efter den oplevelse troede de fleste, at Vanløse Floorball bare var en parentes i sportens historie, men de kom nok på andre tanker.

Efter grand prix stævnerne startede opbygningen af klubben. Vi prøvede at få tider i Hyltebjerghallen, men det kunne ikke lade sig gøre, da alle haltiderne var optaget. Ikke desto mindre var der 2 ledige timer fredag aften fra 20.00 til 22.00, og efter en lang kamp med KI lykkedes det for klubben at få de to timer. I starten blev vi mødt med skepsis fra de andre halbrugere samt KI, for hvad var det for noget det der floorball? Vores næste problem var at få bander og mål stillet til rådighed, hvilket også var en opslidende kamp. KI ville gerne indkøbe et sæt bander, men de skulle stå i Bellahøjhallen. Efter en lang og sej kamp blev der dog købt bander til Hyltebjerghallen.


1996-1997 - DEN FØRSTE RIGTIGE SÆSON

Sæsonen 1996/97 var den første rigtige sæson. Klubben fik tilbud om at starte i 2. division øst, på trods af at vi ikke havde kvalificeret os. Med grand prix stævnerne i baghovedet mente flere af klubbens medlemmer, at det ville være det rene selvmord, men på kræmmermarkedet i august 1996 mødet Vanløse Floorball en gruppe drenge, der havde spillet unihockey i ungdomsklubben Lønstrupgård i flere år. De var meget interesserede i at være med i klubben. Den tilgang gav Vanløse Floorball et gevaldigt sportsligt løft, og alle så nu frem til klubbens premierekamp den 04.10.1996 mod Hvidovre Attack FC. Også Hvidovre var helt nye, og kampen var deres første. Netop den kamp står også som et højdepunkt i klubbens historie. Hvidovre kom foran 3-0 i løbet af kort tid, men Vanløse vandt kampen 5-3. At kampen var noget særligt skyldes ikke blot, at det var Vanløses første kamp, men i lige så høj grad at Hvidovre og Vanløse har fulgtes op gennem rækkerne lige siden. Kampe mellem de to klubber har også en særlig status, således stod der 265 tilskuere stuvet sammen i Hyltebjerghallen da de to hold mødtes den 20.11.1998.

Sæsonen 1996/97 var tilsyneladende en ren "walk over" for Vanløse, der gik fra sejr til sejr og førte rækken det meste af sæsonen. Desværre snublede holdet i sidste spillerunde og måtte overlade 1. pladsen til............Hvidovre Attack FC. Andenpladsen betød at Vanløse måtte ud i kvalifikationskampe mod Hørsholm for at indløse billet til 1. division. Vanløse tabte de tre opgør sammenlagt 1-2, men en skrivebordskendelse gjorde, at Vanløse alligevel kunne kalde sig for 1. divisionsklub i sæsonen 1997/98.


1997-1998 - ENDNU EN KANONSÆSON

Sæsonen 1997/98 mindede på mange måder om sæsonen 1996/97. Vanløse og Hvidovre var de dominerende klubber, og de endte endnu engang på henholdsvis 1. og 2. pladsen. Hvidovre var dog mest suveræne, da de ikke tabte en eneste kamp. 1. pladsen gav direkte oprykning til elitedivision øst, mens Vanløse på 2. pladsen endnu engang måtte ud i kvalifikationskampe, denne gang mod Helsingør FT, for at få den sidste plads i det forjættede land. Vanløse havde da heller ingen problemer og behøvede kun 2 kampe for at sikre sig den samlede sejr, der lød på hele 16-1 (7-1 og 9-0). Den superambitiøse floorballklub havde passeret den første milepæl i bestræbelserne på at blive Danmarks bedste floorballklub.

Men Vanløse Floorball havde også vokseværk der år. Herreholdet blev udvidet fra et til to hold, og så fik klubben også et ungdomshold. 2. holdet startede i 3. division øst med overvældende succes. Holdet strøg til tops og blev en suveræn nr. 1, hvilket gav direkte oprykning til 2. division øst. Ungdomsholdet havde derimod lidt større vanskeligheder, og måtte tage til takke med en plads som nr. 6 i grundspillet.


1998-1999 - VANLØSE FLOORBALL I ELITEDIVISIONEN

To år i træk havde Vanløse holdt oprykningsfest, men sæsonen 1998/99 var alt andet en sportslig succes. 15 nederlag og 3 sejre, men det var lige akkurat nok til ikke at ende på sidstepladsen, der giver direkte nedrykning. Så Vanløse overlevede det første år i elitedivisionen, som var den primære målsætning. Klubben stod for endnu en udvidelse, idet der blev etableret et damehold, som er tilmeldt damerækken til sæsonen 1999/2000.

Vanløse Floorballs Cheerleaders
Lige siden Vanløse spillede sine første kampe i 1996, har klubbens hjemmebane uden sammenligning været den største publikumsmagnet i østkredsen. Dette skyldes ikke mindst, at Vanløse Floorball som den første klub herhjemme lavede show omkring hjemmekampene. Et mobildiskotek fyldte hallen med hård lyd samt lys- og røgeffekter, og så sørgede de nok så berømte cheerleaders for, at der kom gang i den på tilskuerpladserne. Vanløse Floorball har flere gange haft mellem 200-250 tilskuere i Hyltebjerghallen, hvilket er helt uhørt for en floorballklub. Vanløse Floorball slog da også igennem i de landsdækkende medier, da Politiken d. 22/03 99 bragte en helsides artikel om Vanløse Floorballs cheerleaders.

Vanløse Floorball - en social klub
Vanløse Floorball har siden klubbens spæde start haft et fantastisk socialt liv, både i medgang og modgang. Klubben, der har store sportslige ambitioner, har ligeså ambitiøse sociale visioner. Vanløse Floorball har tradition for at starte sæsonen med en weekend tur.
Turen er for hele klubben, og selvom der bliver spillet kampe mod nogle lokale hold, så er det primært det sociale liv, der er hovedformålet med turen. Indtil videre er det gået ud over Århus FK og Aalborg Flyers.


1999-2000 - 1. ÅR MED DAMEFLOORBALL

Sæsonen 1999/2000 blev endnu en milepæl for Vanløse Floorball. For klubbens elitedivisions herreseniorhold, blev sæsonen desværre temmelig lig den forrige sæson. Endnu engang måtte holdet ud i kval. kampe for at forblive i landets fornemmeste række, men det lykkedes endnu engang at komme ud af sæsonen med skindet på næsen, efter to overbevisende sejre over Helsingør i de afgørende kampe. Op til sæsonstarten havde klubben fået tilgang af landsholdsspiller Jesper Bo Olsen, der dermed blev den første Vanløsespiller, der også repræsenterede de nationale farver.

Vanløse Floorballs 2. herreseniorhold leverede den vare, som deres kollegaer på 1. holdet ikke kunne levere. 2. holdet rykkede op endnu engang, men det holdt hårdt. Holdet måtte ud i 2 kval. kampe om oprykning til 1. division. Det lykkedes efter to meget tætte kampe imod Hillerød Presidents, og Vanløse Floorball kunne derefter indskrive sig i historien, som den 5. klub med et hold i både elite- og 1. division samtidig.
Vanløse Floorballs damehold, som var det seneste skud på stammen i klubben, debuterede i denne sæson, som ventet fik pigerne det svært på banen. De fik skrabet lille smule point- og en masse erfaring sammen. På det sociale plan var pigeholdet også en gevinst for klubben. Der blev lagt en dæmper på mandehørmen til klubfesterne og endelig var der nogle at danse med fra det modsatte køn.

DM-tiltel til ungdommen
Klubbens ungdomshold fik op til sæsonstarten tilgang af nogle nye spillere, der vidste hvordan man håndterer en floorballstav, og det kunne aflæses af holdets resultater. Juniorerne gik ubesejret gennem grundspillet (fik dog et skrivebordsnederlag) og fejede al modstand til side. I April måned 2000 skulle holdet vise sit endelige værd til DM-slutspillet ude i Avedøre Idrætscenter i Hvidovre. Semifinalen gik som en leg og juniorerne vandt overbevisende 9-5 over Esbjerg Sharks og i finalen skulle de møde Hvidovre Attack. Vanløse Floorball vandt en flot sejr og beviste dermed, at de havde Danmarks bedste juniorhold i sæsonen 1999/2000. En stor triumf for Juniorerne, deres to trænere Keld Hansen og Thomas Lehnert og for Vanløse Floorball som helhed, der dermed hentede de første medaljer i klubbens historie. Umiddelbart efter DM-triumfen fik Vanløse Floorball udtaget 8 spillere til en samling med ungdomslandsholdet.
Sæsonen blev endnu engang andet end bare floorball inden for glasfiberbandernes rammer. Også udenfor hallerne havde Vanløse Floorball gang i en masse aktiviteter. Det blev blandt andet til en hyggelig Sverigestur, idrætsnatten på Jernbane Alle, kræmmermarkede på Damhusengen, kæmpe sæsonafslutning og meget mere.

Klubbens efterhånden temmelig berømte cheerleaders fik også deres gennembrud i denne sæson. de ambitiøse piger havde også store planer for sæsonen. Det blev bl.a. til en filmkontrakt, interviews til P3, egen hjemmeside (på denne hjemmeside er der links til Vanløse cheerleaders) og meget mere. Også til Vanløse Floorballs showkampe dansede pigerne og samlede fulde huse i Hyltebjerghallen. Et arrangement der er ved at udvikle sig til en institution inden for dansk floorball.


2000-2001 - BEDSTE SÆSON INDTIL VIDERE

Sæsonen 2000/2001 skulle vise sig at blive den bedste nogensinde. 1. holdet fik nogle fremragende forstærkninger og efter et sløvt efterår med kun 3 point kom de stærkt igen. De erobrede 14 point og det rakte til den bedste placering nogensinde nemlig en 6. plads.

Damerne skulle nu se, om de kunne blande sig i toppen af rækken og komme med til DM. Damerne spillede en god sæson og de endte på 2. pladsen som var lig med kvalifikation til DM. Desværre var modstanderne skarpere og DM slutspillet må vente til en anden gang.

2. holdet skulle som nyoprykkede bevare deres status som 1. divisionshold, og det lykkedes jo helt efter planen. De endte som nr. 5 og bevarede pladsen i 1. division. Flot af et nyoprykket hold. 3. holdet og det nystartede 4. hold spillede begge i sjællandsserien. De endte begge på en 3. plads og begge hold rykkede op i 2. division øst. Flot af 2 nye hold at rykke op, men de skulle op i en svær række, så det må briste eller bære.

Vi havde også startet et U12 hold op med kun nye spillere. De skulle møde hold, som stort set alle havde spillet før. Det sås tydeligt og drengene endte på en sidsteplads, men der var potentiale i drengene.

Vanløse Cheerleaders optrådte som sædvanligt til vores kampe og det var tydeligt at se, at de er blevet mere professionelle. Det er stadig noget meget specielt, når pigerne fyrer op under Hyltebjerg Dome. De bliver også hyret til flere og flere arrangementer udenfor floorball.
Alt i alt en forrygende sæson med historiens bedste placering for 1. herre og 1. dame.


2001-2002 - FORFÆRDELIGT ÅR

Sæsonen 2001/2002 startede som et rent mareridt. Vi mistede 15 spillere og vores 1. og 2. hold var derefter meget tyndt besat. Drengene vidste, at sæsonen ville blive svær, men de troede på overlevelse. 1. holdet havde det meget svært og indtil sidste runde lå de næstsidst, men Friheden og Stenløse skulle mødes i den sidste kamp hvor Stenløse ikke måtte få point. Indtil 5 min. før tid stod det 3-3, men skæbnen ville det anderledes og Friheden scorede til 3-4 og Vanløse undgik direkte nedrykning. Nu skulle holdet spille mod nr. 4 i 1. division som var Helsingør FT. På papiret en opgave som Vanløse skulle kunne klare. De startede på udebane og trods manglen af 5 spillere, styrede de spillet, men kunne ikke score på de mest oplagte chancer og Helsingør FT vandt 7-5. Nu var holdet under stort pres. Kampen i Hyltebjerghallen bar da også stort præg af det. Alt for nervøst spil og dårlig udnyttelse af deres chancer resulterede i, at kampen endte 5-5 og Vanløse var efter 4 år i den bedste række degraderet til 1. division ironisk nok af det hold Vanløse sendte ud af eliten for 4 år siden.

Damerne skulle se, om de kunne klare at komme til at spille om DM kval igen. Vi havde også startet et dame 2. men med et frafald på 10 spillere grundet lange skader og graviditet, kom holdet ikke til at spille. Damerne fik en svær sæson da nogle af profilerne var stoppet grundet ovenstående. De endte med 7 point og undgik at rykke ned.

2. herreholdet havde det tilsvarende svært, men havde dog mere held til at få point. De endte med12 point og skulle spille om at undgå nedrykning mod Hafnia FC 2. 1. kamp endte 6-4 til Vanløse på udebane og dermed stod de med gode chancer for at vinde returkampen. Desværre for 2. holdet blev de tvangsnedrykket fordi 1. holdet rykkede ned. Surt for drengene.

3. og 4. holdet var på forhånd dømt til nedrykning grundet spillerflugten. Til de første kampe stillede de som regel med 7 mand inc. målmand, og det er for lidt. Det gik næsten som frygtet. 4. holdet klarede frisag, men grundet den store spillerafgang blev de ikke tilmeldt den nye sæson. 3. holdet blev næstsidst og skulle spille kvalifikation mod Hvidovre Attack FC 3. 1. kamp på udebane endte 4-3 til Vanløse og alt var stadig åbent. I returkampen viste Vanløse, at heldet ikke var på deres side, og Vanløse tabte 5-3 og rykkede ned. 1 måned senere fik vi chancen for at rykke op igen grundet manglende hold. Vi skille spille mod Team Helsinge og med to sejre på11-6 og 12-4 rykkede holdet op igen. Altså op og nedrykning i samme sæson.

Vores nystartede U5 hold havde også en svær sæson. For det første var der mange nye og for det andet møde de hold, der har spillet i flere sæsoner og de endte på 5. pladsen med 5 point. U12 skulle spille stævner og de klarede sig rigtig godt. Hvordan stillingen var til slut vides ikke, men de endte i toppen.
Alt i alt en skidt sæson, men mon ikke vi kommer igen. Vanløse arbejder med nogle tiltag der skal bringe holdene tilbage i toppen af dansk floorball. Om det lykkes vides ikke, men man skal tro på det man gør.

2002-2003 - FLOT COMEBACK

Denne sæson skulle vise os, om vi kunne rejse os igen. Vi fik tilgang af 5 spillere fra Friheden og mistede 3 spillere. Spillerne var opsatte på, at vende hurtigt tilbage til den bedste række. Resultaterne kom også hurtigt. Vanløse spillede flot floorball og de nye spillere gjorde det markant godt. Det blev næsten til lutter sejre igennem hele sæsonen med enkelte undtagelser. Det mest fatale var, at Vanløse i en kamp mod Herlev FC 2 havde glemt at skrive en spiller på kamprapporten. Det blev opdaget og Vanløse tabte kampen 5-0. Indtil sidste kamp lå Vanløse på 1. pladsen og kunne selv afgøre det mod Vallensbæk Floorball. Kravet var uafgjort, men en kombination af uheld og nerver gjorde, at Vanløse tabte kampen 1-3, og da Dragør FC vandt resten af sine kampe sluttede begge hold på samme pointtal. Det afgøres normalt herefter på indbyrdes kampe og målscore og her var Vanløse klart bedst, men da vi havde tabt en kamp på skrivebordet, blev det Dragør der blev direkte oprykker og Vanløse måtte ud i kvalspil. Her skulle man først møde Vallensbæk Floorball. 1. kamp på udebane endte 2-2 og herefter skulle den afgøres på hjemmebane. Vanløse var klart dominerende i starten, men Vallensbæk kom ind i kampen og den endte 2-2. Herefter skulle der spilles 5 minutters nervepirrende sudden death, og da Vanløse scorede til 3-2 var kampen afgjort og spillerne ellevilde. Vanløse skulle så igen møde Helsingør i et kvalspil. Den første kamp i Vanløse endte 5-2 til Vanløse og var ikke et mål for stor tværtimod. Nu skulle Vanløse til Helsingør og afgøre kampen. Vanløse var på hælene i starten, men fik ro over spillet og nerverne og kampen endte 4-4 og så var Vanløse tilbage i eliten. Endda som det første hold i øst, der var rykket ned og rykkede op sæsonen efter.

Damerne havde en svær sæson. De startede ikke så godt, men efter jul kom der bedre takter ind på holdet. De var dog afhængige af at undgå skader, da truppen ikke var så bred. Efter en middelmådig sæson endte damerne på 8. pladsen med 11 point for 16 kampe. Et resultat der gerne skulle forbedres til næste sæson, da elitedivisionen skæres ned til 6 hold.

2. herre havde også en kanon sæson og endte på 2. pladsen, men da Rødovre FC 3, som blev nr. 1, skulle tvangsnedrykkes, endte Vanløse 2 som direkte oprykker med 20 point for 16 kampe. De var startet sæsonen godt, men tabte nogle dumme kampe til sidst, specielt nogle meget tætte kampe til topholdet.

3. holdet var helt nystartede og var placeret i den svære kreds 1. Som forvente løb de ind i nogle store øretæver, men undgik dog sidstepladsen og den direkte nedrykning. De skulle spille kvalkampe mod Politiet fra sjællandserien som i øvrigt ikke havde prøvet at vinde. De oplevede de så nu. Vanløse spillede 7-7 på udebane, et ok resultat, men tabte med 5-7 på hjemmebane og dermed var nedrykningen en realitet. Endnu engang fik vores 3. hold chancen for at rykke op igen, da nogle hold havde trukket sig. Vanløse spillede mod Hafnia FC 4 og Vallensbæk Floorball 2. En sejr i første kamp gav forventning, og i den anden kamp skulle man undgå at tabe med mere end 1 mål, men da de tabte med 2, var oprykningen væk. Måske var det også det bedste, da modstanderne i 2. division var for stærke.

U16 havde en rigtig skidt sæson. De fleste af spillerne var kun 13-14 år og underlegne i forhold til de andre holds ældre spillere. Vanløse endte med 4 point for 16 kampe, og det var sgu synd for drengene. Næste sæson spiller de i U15, hvilket skulle gøre deres chancer langt større.
U13 spille Grand Prix og vandt flere stævner. Der bliver ikke lavet statistik på disse stævner, så slutstillingen er ukendt.

Alt i alt en rigtig god sæson med 2 oprykninger og en enkelt svipser. Til den nye sæson er vi forberedt som aldrig før. Vi har ansat en dygtig svensk træner og har skrevet kontrakt med 2 svenske spillere og arbejder på en 3. svensker. Der er desuden kommet et hav af nye spillere således at vi har et herre 4. Vi har med disse tiltag opnået en mere bred 1/2 holds trup, og vil stå godt rustet til den nye sæson. Da elitedivisionen bliver skåret ned til 6 hold, er denne sæson meget vigtig.


2003-2004 - VIGTIG SÆSON

Inden denne sæson havde vi skrevet kontrakt med en svensk træner og 2 svenske spillere. Kravet i år var at blive mindst nummer 6, da rækken fra næste år kun består af 6 hold. Første halvdsel af sæsonen var lidt for svingende, da man samtidig skulle vænne sig til et meget højere tempo, men det talte meget, at vi efter 7 års venten endelig fik ram på Hvidovre endda i deres egen hule. Efter de første 9 kampe havde Vanløse kun 7 point. Endnu en svensker kom til klubben, og han gjorde den sidste forskel. Efter jul spillede vi 9 kampe og fik 15 point, og som forårets bedste hold var vi kun 3 point fra en slutspilsplads. Det var godt gået af et nyoprykket hold, og sæsonens målsætning om mindst en 6. plads var til fulde indfriet.
2. holdet var også rykket op og havde det svært. En kombination af at holdet ikke havde noget at spille for (Alle 2. hold blev efter sæsonen tvangsnedrykket), og at der var mange gode modstandere betød, at de endte på 7. pladsen med 13 point.

3. holdet havde en fin sæson. De var mere stabile end normalt, og førte længe rækken, men i næstsidste spillerunde mistede de 1. pladsen, og endte som nummer 2, men da Dragør FC 2 ikke ville spille om oprykning, tog Vanløse chancen og deltog i et oprykningsspil med 4 andre hold om 2 pladser. Den første kamp afgjorde i princippet Vanløses chancer. En føring på 7-4 efter 18:41 af 3. periode blev sat over styr, og på ca. 1 minut scorede FFK 4 gange og vandt kampen 8-7. de have dog 3 kampe endnu og gjorde en fin figur. I den afgørende kamp tabte de 8-5 til Hafnia, som var et bedre hold, og derfor mistede de oprykningen.

4. holdet var nystartet af de "gamle" spillere fra klubbens spæde opstart. De trænede ikke, og det kunne også ses tril kampene. Trods en meget skidt start, endte de på 6. pladsen med 5 point, men det sociale på holdet var helt i top.

Damerne havde en ret speciel sæson. De spillede 18 kampe og fik 0 point, en præstation i sig selv og en naturlig sidsteplads. Deres gejst og spilleglæde var dog trods de mange nederlag stadig intakt, og de ser frem til at spille i 1. division til næste sæson. En sæson der nok skal give flere point.

U15 var helt fremme til sidst om at spille om DM, men forkerte udmeldinger og fejlfortolkninger af reglerne gjorde, at Vanløse og Jyderup skulle spille 2 kampe om at komme med til DM. Set over de 2 kampe var Jyderups sejr fortjent, da de var meget skarpere end vores drenge, men alligevel ærgeligt for drengene, da de havde set frem mod dette hele sæsonen.

U11 startede op med 3 spillere og er i dag 12-14 stk. Fra næste sæson er der planlagt minifloorball for dem, og de skal spille stævner hver måned. En stor succes at få spillere i den alder til at spille floorball.

Næste sæson bliver meget spændende. 1. holdet skal spille i floorball-ligaen, og med kun 6 hold bliver der ingen nemme kampe. 2. holdet skal spille i 2. division og 3. samt 4. holdet i 3. division. Vi har tilmeldt et U17 hold, så vi nu mønstrer 4 herresenior, 1 damesenior og 3 ungdomshold. Klubben har pt. ikke været større og er i en rivende udvikling både professionelt samt bredde. Vi ser frem til en spændende sæson.

Vanløse Floorballs historie er skrevet af Jan Møller
 

Kommende aktiviteter

VIS KALENDER

Seneste nyt

VIS NYHEDER